Curs de Finanțe pentru Antreprenori și Manageri

Nu lăsa limbajul financiar să fie o barieră între tine și succesul afacerii tale. Înscrie-te acum la cursul nostru și devino un antreprenor informat în domeniul financiar.

Preț: 2,200 Lei

Durată curs:16 h

LIVE ONLINE

Descriere generală a cursului

Cursul este conceput special pentru antreprenorii și managerii care doresc să înțeleagă și să gestioneze aspectele financiare și contabile ale companiei lor.

Acest curs își propune să prezinte, dintr-o perspectivă managerială, conceptele și termenii financiari într-un mod accesibil, astfel încât să faciliteze comunicarea eficientă între funcția financiară și toate celelalte funcțiuni ale companiei, în scopul atingerii obiectivelor propuse.

Una dintre cele mai mari provocări în optimizarea proceselor dintr-o companie este înțelegerea termenilor specifici, iar funcția financiară, avandu-și propriul limbaj, poate părea complexă și intimidantă.

Acest curs vine în întâmpinarea ta și te ajuta să învingi aceste bariere, oferindu-ți cunoștințele de bază necesare în domeniul financiar și contabil.

Cursul acoperă conceptele de bază ale contabilității și îți permite să folosești în mod corect terminologia financiară. Nu doar că vei învăța să interpretezi rapoartele financiare, ci vei înțelege și cifrele din spatele lor și semnificația lor în cadrul companiei tale.

Astfel, vei putea identifica și gestiona mai eficient riscurile financiare, evitând situațiile stresante pentru companie și luând decizii informate. Acest seminar nu se concentrează exclusiv pe riscuri, ci îți oferă o perspectivă mai amplă asupra aspectelor financiare și contabile, astfel încât să poți avea o imagine de ansamblu mai clară asupra performanței financiare a companiei tale.

Cursul este o combinație echilibrată a conceptelor teoretice și a unor studii de caz și probleme practice. Informațiile dobândite te vor ajuta să înțelegi mai bine aspectele financiare ale companiei sau ale departamentului tău.

Beneficiile cursanților:

• Înțelegerea modului în care tranzacțiile companiei și activitățile acesteia sunt reflectate în situațiile sale financiare;
• Capabilitatea de a citi și înțelege componentele situațiilor financiare: bilanț, cont de profit și pierdere, flux de disponibilități.

Înțelegerea rolului situațiilor financiare precum și a beneficiilor oferite de interpretarea corectă a instrumentelor de analiză financiară;

• Competențe în aprecierea performanței operaționale, investiționale și financiare a companiei utilizând indicatori specifici;
• Abilitatea de a înțelege semnificația și de a interpreta informația din “Notele explicative la situațiile financiare”;
• Clarificarea rolului pe care funcțiunea financiară îl are atât în stabilirea strategiei companiei cât și în intrumentele de măsură a îndeplinirii obiectivelor companiei .

Structura cursului:

Management financiar
– Funcțiuni
– Tipuri de decizii
– Rolul și principiile contabilității

Situații financiare
– Contul de profit şi pierdere
– Analiza veniturilor, criterii de recunoaștere și provocări în stadiul de raportare
– Analiza cheltuielilor, criterii de recunoaștere și provocări în stadiul de raportare
– Bilanț
– Active și elemente discutabile
– Datorii și capitaluri, elemente discutabile
– Flux de disponibilităţi
– Componente majore
– Metode

Analiza financiară
– Obiective, instrumente
– Analiză pe bază de indicatori
– Limitări și capcane ale analizei financiare pe bază de indicatori

Planificare financiară
– Bugetare, prognoze
– Analiza pragului de rentabilitate, efectul de levier operaţional

Capital de lucru
– Componente, politici
– Managementul capitalului de lucru

Valoarea în timp a banilor
– Valoare viitoare
– Valoare prezentă

Trainer - Max Mentor - Alexandra Dinut

Alexandra Dinuț-Trainer

Alexandra Dinuț are peste 20 ani de experiență în finanțe corporatiste, atât în companii mari cât și în IMM-uri, în diverse industrii precum și în consultanță.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară: Online Live pe ZOOM

Grupă în formare 

Durată ore: 16 ore

Număr locuri: Maxim 20 persoane

PREȚ

Lei2590 Lei 2200
  •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Cursul este conceput special pentru antreprenorii și managerii care doresc să înțeleagă și să gestioneze aspectele financiare și contabile ale companiei lor.

Acest curs își propune să prezinte, dintr-o perspectivă managerială, conceptele și termenii financiari într-un mod accesibil, astfel încât să faciliteze comunicarea eficientă între funcția financiară și toate celelalte funcțiuni ale companiei, în scopul atingerii obiectivelor propuse.

Întrebări frecvente

  • Cursul de Contabilitate pentru Antreprenori se adresează antreprenorilor, managerilor de operații, vânzărilor, marketingului, departamentului juridic și tuturor celor care utilizează rapoarte financiare și au nevoie de cunoștințe solide de analiză financiară. Indiferent de domeniul în care activezi, acest curs te va ajuta să urmărești și să realizezi indicatorii cheie pentru unitatea pe care o coordonezi, contribuind astfel la planul tău de activitate și dezvoltare al companiei.
  • Profesioniștilor din departamentul financiar-contabil

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Trainer Curs - Alexandra Dinuț

Alexandra Dinuț are peste 20 ani de experiență în finanțe corporatiste, atât în companii mari (active peste 200 milioane Euro) cât și în IMM-uri, în diverse industrii precum și în consultanță.

Alexandra, deține, de asemenea, un master în Evaluarea Proprietăților Imobiliare și este licențiată în Contabilitate și Informatică de Gestiune, precum și în Inginerie.

Domeniile sale de expertiză sunt: analiza financiară, evaluare de companii, evaluare de proprietăți imobiliare, planificare strategică, contabilitate și fiscalitate.

Trainer - Max Mentor - Alexandra Dinut

Alexandra Dinuț - Trainer

S-ar putea să te intereseze…
Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top