Curs de fotografie pentru începători și amatori

Descoperirea lumii fotografiei este o călătorie plină de creativitate și tehnică, chiar și pentru cei care abia încep.

Preț: 350 Lei

Durată curs: 10h

București

Descriere generală a cursului

Cursul de fotografie pentru începători și amatori cuprinde mult mai mult decât îi sugerează acest nume simplu. Pe lângă cunoștințele de bază în tehnică fotografică și în estetica imaginii, cursul nostru deschide o poartă pentru exprimarea laturii artistice a fiecăruia. Acesta vizează maximizarea creativității în fotografiile simple de zi cu zi, fie că sunt selfie-uri sau amintiri din vacanță, dar chiar și imagini realizate pentru publicul larg, nu doar pentru familie și prieteni.

Ne dorim aducerea la un nivel superior în exprimarea limbajului vizual, tacit, dar atât de expresiv, al universului imaginii. Iar dacă fotografia este deja la nivel de hobby pentru dumneavoastră, cursul nostru va ajuta să descoperiți noi secrete ale tehnicilor fotografice. De la trucuri simple până la metode mai avansate, vom trece prin toate punctele necesare cunoașterii aparatului foto: reglajele de expunere, focalizare și multe altele. De asemenea, vom discuta despre estetica imaginii, reguli de compoziție, balanță, contraste, geometrie și așa mai departe.

Vom studia lumina, importanța acesteia, cantitatea și calitatea ei, direcția și culoarea. De asemenea, vom parcurge și partea de editare: software, îmbunătățirea imaginii, vizualizare corectă și pregătirea imaginilor adecvat pentru social media sau pentru printare. Și, ce este mai important, vom studia impactul emoțional al imaginilor, rezultatul lor după „consumarea” de către public, fie că acest public suntem noi, prietenii, familia sau criticii într-o expoziție.

Ce competențe vei dobândi după terminarea cursului?

Cursanții vor dobândi cunoștințele de bază necesare mânuirii unui aparat foto și reglajele esențiale pentru a realiza fotografii corect expuse și clare. Însă, dincolo de aceste aspecte tehnice, ei vor învăța cum să captureze imagini estetice și frumoase, care să reflecte adevăratul lor sentiment din momentul în care au decis să imortalizeze o scenă. Vor dobândi deprinderea de a vedea lumina într-o nouă perspectivă, de a recunoaște potențialul artistic al unei scene și de a transpune, pentru privitori, emoția și mesajul pe care doresc să-l transmită.

Cursanții se vor familiariza la un nivel mediu cu softurile de editare, astfel încât să poată maximiza impactul imaginilor capturate. De asemenea, vor înțelege diferențele dintre diversele tehnici de fotografie și vor ști când și cum să le aplice corect. În mod creativ, ei vor învăța să folosească mediul înconjurător și să evalueze critic atât propriile lor fotografii, cât și cele ale altor fotografi. Mai mult, cursul va oferi o bază solidă despre istoria artei și estetica în imagine, competențe care vor ajuta nu doar la capturarea unor fotografii mai expresive, dar și la înțelegerea și aprecierea critică a altor arte vizuale, precum pictura, grafica, designul, filmul și televiziunea.

Într-o eră în care imaginile domină lumea digitală, abilitatea de a crea fotografii care să emoționeze și să comunice este esențială. Fie că doriți să vă dezvoltați brandul personal, să documentați momente prețioase din viață sau să vă exprimați viziunea artistică, acest curs este investiția perfectă pentru a vă atinge aceste obiective. Alegeți să ieșiți din mulțime și să vă transformați viziunea în imagini care vorbesc, care atrag și care își lasă amprenta.

Mai mult decât o simplă însușire de tehnici, acest curs este o călătorie în lumea artei vizuale. Vă veți îmbogăți cultura generală, veți dezvolta un ochi critic și veți învăța să apreciați frumusețea în detaliile subtile care înconjoară. Nu ratați oportunitatea de a vă perfecționa abilitățile, de a vă crește încrederea în propriul talent și de a vă descoperi potențialul.

Înscrieți-vă acum și dați startul transformării voastre în lumea fotografiei.

Trainer - Mircea Maieru - Max Mentor

Mircea Maieru - Trainer

Sunt Mircea, fotograf cu peste 20 de ani de experiență, pasionat de fotografia de stradă și de călătorie.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară la sediul Max Mentor din Str. Progresului 134-138, Sector 5, București

Grupă în formare

Data: 1 și 2 iunie | Orele: 13:00-18:00

Durată ore: 10 ore

Număr locuri: Maxim 35 persoane

Înscrierile  se fac până la data de: 30 mai 2024

PREȚ

Lei450 Lei 350
  •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Cursul de fotografie pentru începători și amatori cuprinde mult mai mult decât îi sugerează acest nume simplu. Pe lângă cunoștințele de bază în tehnică fotografică și în estetica imaginii, cursul nostru deschide o poartă pentru exprimarea laturii artistice a fiecăruia.

Acesta vizează maximizarea creativității în fotografiile simple de zi cu zi, fie că sunt selfie-uri sau amintiri din vacanță, dar chiar și imagini realizate pentru publicul larg, nu doar pentru familie și prieteni.

Întrebări frecvente

Cursul de fotografie pentru începători și amatori se adresează celor care doresc îmbunătățirea calității amintirilor capturate în vacanțe, celor care doresc să treacă de nivelul instantaneelor obișnuite către ceva mai estetic, mai artistic. De asemenea, se adresează fotografilor amatori care sunt la început de drum și nu cunosc încă estetica imaginii, regulile de compoziție sau nu stăpânesc bine setările aparatului foto și nici tehnica fotografică. Se adresează tuturor celor care doresc să înțeleagă artele vizuale mai bine, să privească cu un ochi critic bine informat ceea ce li se prezintă în imagini și să deslușească ceea ce a vrut autorul să transmită prin acestea.

Cursul nu se adresează fotografilor amatori avansați, celor care cunosc bine tehnica foto, nici fotografilor profesioniști versați în estetica imaginii, care cunosc deja multe secrete folosite în arta fotografică.

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Trainer Curs - Mircea Maieru

Sunt Mircea Maieru, fotograf cu peste 20 de ani de experiență, pasionat de fotografia de stradă și de călătorie. Am colaborat și am fost partener cu Canon România în domeniul educației foto, realizând review-uri, prezentări tehnice fotografice, workshop-uri și sesiuni live. De asemenea, sunt colaborator, partener și instructor la F64, unde am realizat prezentări, workshop-uri, review-uri și sesiuni live. Profesional, activez ca fotograf de evenimente, corporate, produs și fine art.

Îmi place să cred că mi-am format un stil propriu ca fotograf și încerc să nu copiez. Genurile de fotografie abordate de mine sunt diverse, dar pot spune că sunt pasionat în primul rând de fotografia de stradă. Pentru mine, aceasta reprezintă îmbinarea perfectă între adevăr și fantezie, între surprinderea stării emoționale, înghețarea în timp a momentului și sculptarea acestuia după voia fotografului prin geometria realizată de lumină și umbre. Abordez frecvent și portretul, fie că este un instantaneu de stradă sau o expresie surprinsă la un eveniment. Chiar și un cadru regizat poate ajunge la inima privitorului dacă ne arată esența sufletului personajului și fotograful construiește o poveste în jurul lui cu ajutorul fundalului și a luminii.

Pentru ochi, momentul este trecător și de obicei ține prea puțin pentru a ne putea forma o memorie, o amintire detaliată a acestuia. Fotografia este, la urma urmei, o înregistrare a ceea ce trăim și a ceea ce simțim. Spunea Paul Strand: „Pentru cine știe să vadă asta, fotografia spune multe.” De cele mai multe ori, avem amintiri incomplete sau distorsionate despre anumite evenimente, sau pur și simplu uităm o mare parte din viața noastră. Pentru fiecare dintre noi, o fotografie personală este o scânteie care aprinde o amintire, un mod de a retrăi momente plăcute. În artă, fotografia are un alt rol. Deși imaginea evocă o scenă și un moment necunoscut privitorului, o imagine bună va atinge o coardă sensibilă, trezind trăiri intense, sentimente comune ale privitorului cu artistul. La urma urmei, nu cred că suntem atât de diferiți. La fel ca muzica sau alte arte, fotografia realizează o punte între subconștientul și conștientul consumatorului de artă.

Trainer - Mircea Maieru - Max Mentor

Mircea Maieru- Trainer

S-ar putea să te intereseze…

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top