Curs - Educația financiară a copiilor

Vom răspunde pe larg la toate întrebările încât să putem să creăm un context educațional propice dezvoltării financiare a tinerei generații.

Preț: 300 Lei

Durată curs: 3 h

LIVE ONLINE

Descriere generală a cursului

Este important să cunoaștem factorii educaționali, de mediu și psihologici implicați în educația (financiară) a copiilor.

Educația financiară a copiilor se întrezărește la orizont a fi o ”nouă educație” care va fi necesară pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a adultului de mâine.

În contexte economice, sociale și politice diverse, a se organiza, a gestiona finanțele persoanale și a identifica căile sănătoase pentru realizarea propriilor obiective educația financiară reprezintă un must al viitorului. Noi, părinții, profesorii lor, a copiilor de astăzi suntem responsabili să le oferim toate informațiile, țoață cultura necesară, abordată pe înțelesul lor, potrivit vârstei, pentru a crea premisele prosperității financiare de mâine.

Educația financiară a copiilor a luat amploare odată cu ”noile educații„ văzute în sistemul tradițional ca înlocuind sau venind în ajutorul celor tradiționale, sistemice și teoretice pentru a crea viața practică, viața însăși în educația copiilor și nu doar a educației formale. Copilul are nevoie de informații practice, de repere reale în baza cărora să își formeze dar să și înțeleagă realitatea în care se află și unde este necesar să se adapteze, creându-si propriul parcurs, propriul viitor.

Informațiile practice sunt cele valoroase într-o lume teoretică. Cursul are valențe teoretice însă cuprinde metode practice, exerciții, lecturi, jocuri pe care le putem face cu copiii, în funcție de vârstă lor, încât să transmitem această educație financiară dorită.

Educația financiară nu vizează educație antreprenorială.

Educația finaciară este diferită de cea antreprenorială. Educația financiara înseamnă cum să ne raportam la bani, cum îi câștigam, cum îi cheltuim, cum îi păstram și cum îi înmulțim pentru a avea prosperitate și sănătate financiară. Indiferent de modul în care obținem banii, fie că vorbim despre salariu, fie că vorbim despre o activitate antreprenorială, ne trezim cu niște bani pe care este necesar să îi organizăm în forma cea mai potrivită situației individuale, în baza nevoilor și a dorințelor proprii, pentru a fi mulțumiți și satisfăcuți de viață în general.

Educația financiară vizează mai multe lecții pe care este necesar să le parcurgem concentric în fiecare nivel de dezvoltare al copilului și cum vom face aceste lecții, care sunt ele – toate acestea vor fi vizate în cadrul cursului de educație financiară a copiilor.

Ce competențe vei dobândi după terminarea cursului?

Adulții care vor parcurge acest curs vor dobândi principiile în baza cărora educația financiară sănătoasă guvernează atât în cadrul dezvoltării copiilor cât și a adulților.

Vor dobândi cunoștințele necesare despre dezvoltarea palierelor psihologice ale unui copil cu vârstă cuprinsă între 3 și 12 ani implicate în educația lui, încât să poată oferi informațiile necesare, în cantitatea necesară și în modul necesar înțelegerii din partea copilului.

Vor cunoaște care sunt lecțiile ce le transmitem unui copil pentru a îi face educație financiară și care sunt modalitățile și tehnicile pe care le aplicăm pentru a îl face pe un copil să înțeleagă realizatatea vieții financiare.

Vor afla care este rolul lor în educația financiară a copilului lor și ce rol au celelalte persoane – ceilalți adulți din viață copilului și cum pot conlucra în a avea un copil educat financiar în mod sănătos, nebulversant și neechivoc.

Copilul are nevoie de înțelegerea și practicarea unor concepte în mod liniar, fară valențe și de aceea este necesar că toți ”actorii participanți la educația unui copil” să fie pe aceeași lungime de undă, să transmită și să pună în practică aceleași informații și aceleași valențe educative încât să creeze o educație financiară sănătoasă copilului.

Roxana Bucur - Trainer - Max Mentor

Roxana Bucur - Trainer

În copilărie s- au pus bazele vieții mele financiare și, totodată ale profesiei mele.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară: Online Live pe ZOOM

Grupă în formare

Durată ore: 3 ore
Număr locuri: Maxim 50 de persoane  

PREȚ

Lei350 Lei 300
  •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Este important să cunoaștem factorii educaționali, de mediu și psihologici implicați în educația (financiară) a copiilor.

Educația financiară a copiilor se întrezărește la orizont a fi o ”nouă educație” care va fi necesară pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a adultului de mâine.

Întrebări frecvente

  • Cursul se adresează părinților dar și profesorilor care doresc să facă educație financiară copiilor cu vârstă cuprinsă între 3 și 12 ani, dar și a tuturor adulților care au în jurul lor copiii și reprezintă un model sau au o influență în dezvoltarea, educarea unui copil din familie pentru că vor afla principii de bază care se văd necesare în realizarea și susținerea unei educații financiare sănătoase și durabile în viața unui copil.
  • Cursul nu se adresează părinților care consideră că nu este important să știe copilul de acum ce sunt banii și cum să fie folosiți; nu se adresează adulților care consideră copiii prea mici pentru a li se vorbi lor ”despre lucruri de adulți”. Nu se adresează, în general, adulților care au convingeri limitative despre bani, care consideră banii ”ochiul dracului” sau ” că noi suntem prea mici să facem aceasta educație și trebuie să așteptăm ca societatea, guvernul, școala să se implice și să facă ceva” sau ”guvernul să ne dea salarii mai mari, pensii mai mari ca să putem să începem să vorbim despre o educație financiară copiilor”.

 Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Trainer Curs - Roxana Bucur

Roxana Bucur este numele meu.

În copilărie s- au pus bazele vieții mele financiare și, totodată ale profesiei mele. La 4 ani am început să economisesc primii mei bani – monendele de la cumpărături – restul și banii primiți de la rude, de la ”colindat”. La vârsta de 15 ani și jumătate m-am angajat part-time, iar la 17 ani am avut primul meu depozit bancar pentru că economiseam 90% din venitul câștigat.

Prin urmare sunt independentă de mică. Aveam un obiectiv pentru care lucram: casa proprie și eram mânată de nevoi, iar nevoia principală: siguranța financiară. Am absolvit FPSE-PIPP (Facultatea de Psihologie și Științele Educației – profesionalizarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar) și m-am angajat pe un salariu mult mai mic decât câștigam până în acel moment.

Acela a fost un șoc pentru mine și de aceea nu am renunțat la a îmi căuta un venit suplimentar care a venit cu rolul de planificator și consultant financiar într-o companie multinațională; o franciză nemțească de educație financiară, consultanță și intermediere financiară. Am învățat teoria economisirii și a investițiilor. (Teoria economisirii: ”plătește -te pe tine primul!”, ”nu cheltui tot ceea ce câștigi!”, ”acoperă-ți nevoile de bază și asigură-ți viitorul prin economii și investiții!„.) Atunci a fost prima dată când am auzit despre investiții, inclusiv cuvântul: investiții și, totodată, acum 7 ani am început să investesc sigur și eficient pentru viitorul meu financiar.

În momentul de față am peste 200 de clienți și gestionez lunar puțin peste 800.000 de euro, punând umărul profesional la realizarea obiectivelor importante din viața unui om: susținerea copiilor lui, retragerea eficientă din activitate, închiderea anticipată a creditelor imobiliare, siguranță financiară și independență financiară față de orice și oricine: stat, angajator, familie, instituțiile financiare din piață.

Roxana Bucur - Trainer - Max Mentor

Roxana Bucur - Trainer

S-ar putea să te intereseze…
Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top