Curs - Pas cu Pas spre vânzări de succes -Modul începători

Acest program este conceput sa îți ofere instrumentele și strategiile necesare pentru a-ți dezvolta abilitățile de vânzare și a atinge performanțe remarcabile. Indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja experiență în vânzări, acest curs îți va oferi un traseu clar și ghidat către succesul în domeniul vânzărilor.

Preț: 500 Lei

Durată curs: 6 h

București

Descriere generală a cursului

În această primă parte a cursului vom construi baze solide pentru succesul tău în vânzări.

Vei explora aspecte esențiale precum:

1. Cunoașterea de sine și dezvoltarea mentalității de vânzător: Înainte de a putea convinge alți oameni să cumpere, trebuie să îți cunoști și să îți valorifici propria valoare. Vei învăța cum să-ți dezvolți o mentalitate puternică și încrezătoare în vânzări, care să te propulseze către succes.

2. Tehnici de comunicare persuasivă: Comunicarea eficientă este cheia în vânzări. Vei învăța cum să asculți activ, să construiești relații solide cu clienții și să adaptezi discursul tău pentru a răspunde nevoilor și dorințelor lor.

3. Identificarea nevoilor clienților și crearea de soluții personalizate: Vei învăța cum să descoperi cu precizie nevoile clienților și să le oferi soluții personalizate care să le îndeplinească dorințele. Vei dezvolta abilități în identificare a potențialului de vânzare și vei învăța cum să construiești o propunere de vânzare irezistibilă.

4. Gestionarea obiecțiilor și încheierea cu succes a vânzărilor: În procesul de vânzare vei întâlni diverse obiecții din partea clienților. Vei învăța cum să le abordezi cu încredere și să transformi obiecțiile în oportunități de a-ți consolida argumentele de vânzare.

5. Strategii de fidelizare a clienților: Un client mulțumit este cel mai valoros activ în lumea vânzărilor. Nu numai că vei beneficia de vânzări repetate, dar un client fidel poate deveni și un promotor al mărcii tale, recomandându-ți serviciile sau produsele altor potențiali clienți. În această secțiune, vei învăța cum să construiești și să menții relații puternice cu clienții tăi, asigurându-te că sunt mulțumiți și că se vor întoarce la tine de fiecare dată când au nevoie.

6. Autoperfecționare și dezvoltare profesională continuă: Lumea vânzărilor este într-o evoluție constantă. Pentru a rămâne relevant și eficient în domeniu, este esențial să te educi în mod continuu. Vei învăța despre importanța autoperfecționării și cum să îți dezvolți abilitățile de vânzare în concordanță cu tendințele și schimbările din industrie. De asemenea, vei descoperi metode și resurse care te vor ajuta să rămâi la curent cu cele mai noi strategii și tehnici din lumea vânzărilor.

Înțelegerea și analiza audienței sunt esențiale în orice proces de vânzare sau prezentare. Cunoașterea caracteristicilor, nevoilor și așteptărilor publicului țintă permite adaptarea mesajului și ofertei, garantând astfel o abordare mult mai eficientă.

Acest pas inițial stă la baza structurii prospectării. Identificarea și clasificarea potențialilor clienți în funcție de relevanța și valoarea lor poate crește șansele de succes și eficientizează resursele.

Prima impresie joacă un rol crucial în stabilirea tonului și direcției întregii interacțiuni. O primă impresie pozitivă poate deschide ușile pentru discuții mai profunde și relații de lungă durată.

Aceasta este amplificată de arta small-talk-ului, care, deși pare superficială, creează un mediu de încredere și deschidere. Abilitatea de a purta conversații ușoare și de a stabili conexiuni rapide este adesea un indicator al succesului în vânzări.

Un aspect esențial al comunicării eficiente este utilizarea tehnicilor de persuasiune. Acestea vizează nu doar promovarea unui produs sau serviciu, ci și construirea unui cadru în care clientul să recunoască valoarea acestuia pentru el.

Elementul central în această etapă este declarația de valoare, care subliniază avantajele, beneficiile și unicitatea ofertei, prezentând-o ca fiind soluția ideală pentru nevoile clientului.

În ciuda eforturilor de pregătire și abordare, nu este neobișnuit să te confrunți cu situații ostile sau obiecții. Gestionarea acestora necesită tact, empatie și flexibilitate, transformând opoziția în oportunități pentru clarificare și consolidare.

La încheierea oricărei interacțiuni, follow-up-ul este esențial. Aceasta reprezintă nu doar o confirmare a angajamentului, ci și o oportunitate de a menține legătura, de a rezolva eventuale nelămuriri și de a construi relații pe termen lung.

Trainer- Silviu Ristea - Max Mentor

Silviu Ristea - Trainer

Cu o vastă experiență în domeniul vânzărilor și o pasiune pentru dezvoltarea personală și profesională, Silviu este un profesionist în vânzari ce a colaborat cu mai multe companii multinaționale.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară la sediul Max Mentor din Str. Progresului 134-138, Sector 5, București

Durată ore: 6 ore

Număr locuri: Maxim 20 de persoane

PREȚ

Lei590 Lei 500
  •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Acest program este conceput sa îți ofere instrumentele și strategiile necesare pentru a-ți dezvolta abilitățile de vânzare și a atinge performanțe remarcabile. Indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja experiență în vânzări, acest curs îți va oferi un traseu clar și ghidat către succesul în domeniul vânzărilor.

Întrebări frecvente

Persoane aflate la început de carieră în vânzări: Cursul oferă o bază solidă pentru cei care doresc să își dezvolte abilitățile de vânzare și să obțină succes în acest domeniu. Participanții vor beneficia de fundamentele esențiale și de tehnici practice care îi vor ajuta să înceapă o carieră de vânzări profesionistă.

Vânzători cu experiență limitată: Cursul oferă o oportunitate de a consolida și de a îmbunătăți abilitățile existente de vânzare. Participanții vor învăța tehnici avansate, strategii și tactici pentru a crește nivelul lor de performanță și a-și atinge obiectivele în vânzări.

Persoane fără interes sau dorință de a lucra în vânzări: Dacă cineva nu are nicio intenție de a urma o carieră în vânzări sau de a-și dezvolta abilitățile de vânzare, acest curs nu ar fi potrivit pentru ei. Cursul este conceput special pentru cei care doresc să obțină succes în vânzări și să-și dezvolte abilitățile în acest domeniu.


Persoane cu experiență vastă în vânzări și care deja au o performanță excepțională: Dacă cineva are o experiență considerabilă în vânzări și a atins deja un nivel înalt de performanță și succes, cursul poate să nu ofere suficiente informații sau provocări noi pentru a justifica participarea lor.

Persoane care nu doresc să se implice într-un proces de învățare interactiv și practic: Cursul „Pas cu Pas spre Vânzări de Succes” are un caracter interactiv și practic, implicând participanții în diverse activități și exerciții. Dacă cineva preferă un format de învățare mai pasiv sau nu este dispus să se implice activ în activități de grup și jocuri de rol, atunci acest curs poate să nu fie potrivit pentru ele.

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Trainer Curs - Silviu Ristea

Cu o vastă experiență în domeniul vânzărilor și o pasiune pentru dezvoltarea personală și profesională, Silviu este un profesionist în vânzari ce a colaborat cu mai multe companii multinaționale.

Silviu are o abordare interactivă și practică în predare, punând accent pe aplicarea imediată a cunoștințelor în situații reale de vânzare. El crede în importanța dezvoltării abilităților individuale și își ghidează participanții pas cu pas către succesul în vânzări.

Cu o abilitate remarcabilă de a se conecta cu oamenii și de a-i inspira, Silviu este capabil să creeze un mediu de învățare stimulant și motivant. El încurajează participanții să-și exploreze potențialul și să-și depășească limitele, oferindu-le suport și îndrumare în fiecare etapă a procesului de învățare.

Silviu aduce în clasă o combinație unică de cunoștințe teoretice și experiență practică, fiind capabil să ofere exemple și studii de caz relevante. El încurajează participanții să își împărtășească experiențele și să colaboreze într-un mod interactiv, astfel încât să beneficieze de învățarea colectivă și să-și îmbunătățească abilitățile prin feedback și schimb de idei.

Prin abordarea sa orientată spre rezultate și prin dedicarea sa față de succesul participanților, Silviu se asigură că fiecare cursant pleacă cu instrumentele și competențele necesare pentru a-și atinge obiectivele în domeniul vânzărilor. Indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja experiență în vânzări, Silviu te va ghida cu pasiune și experiență către succesul în vânzări.

Trainer- Silviu Ristea - Max Mentor

Silviu Ristea - Trainer

S-ar putea să te intereseze…

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top