Curs - Pașii corecți în cercetarea disciplinară

În lumea complexă a muncii, înțelegerea corectă a abaterilor de la disciplina muncii este esențială atât pentru angajatori cât și pentru angajați.

Preț: 400 Lei

Durată curs: 6 h

LIVE ONLINE

Descriere generală a cursului

Acest curs vă oferă o perspectivă detaliată asupra acestor abateri, punând accent pe faptul că acestea sunt legate direct de sarcinile și responsabilitățile angajatului.

Ne vom apleca asupra drepturilor angajatorului de a impune sancțiuni disciplinare și vom explora pașii care trebuie urmați după identificarea unei abateri. Este vital de reținut că nicio sancțiune nu poate fi aplicată fără o cercetare disciplinară prealabilă, realizată de o comisie desemnată de angajator.

În era digitală și a globalizării, relațiile dintre angajatori și angajați au devenit mai complexe și, implicit, și normele care reglementează aceste relații au cunoscut o evoluție semnificativă.

Astfel, cunoașterea și înțelegerea normelor disciplinare în domeniul muncii s-au transformat într-un aspect esențial pentru buna funcționare a oricărei organizații. Este o temă care nu doar că se referă la responsabilitățile angajatului, dar atinge și aspecte legate de drepturile și obligațiile angajatorului, precum și de modalitatea de soluționare a potențialelor conflicte.

Pe parcursul acestei călătorii educative, ne vom aprofunda înțelegerea asupra abaterilor de la disciplina muncii, vom descoperi modalitățile corecte de abordare și gestionare a acestor situații și vom clarifica întrebările pe care mulți dintre noi le avem referitor la acest subiect. Înțelegând ce presupune o abatere, cum se poate preveni sau cum se poate interveni, fiecare participant va fi mult mai bine pregătit să navigheze în apele complexe ale legislației muncii, indiferent de rolul pe care îl are în organizație.

Ce competențe vei dobândi după terminarea cursului?

La finalul acestui curs, participanții vor avea o înțelegere mult mai profundă a procesului de cercetare disciplinară, a bazei legale, practicilor și deciziilor instanțelor. Veți putea îmbunătăți activitatea profesională, veți fi mai bine pregătit să oferiți sfaturi și consiliere cu privire la abaterile de la disciplina muncii și aplicarea sancțiunilor. Plus, veți beneficia de schimburi valoroase de idei și cunoștințe cu ceilalți participanți.

În încheiere, reamintim importanța adaptării continue în fața evoluției normelor disciplinare în lumea muncii.

Înțelegând nuanțele și procedurile asociate abaterilor de la disciplina muncii, fiecare dintre noi își poate consolida poziția și încrederea în propria activitate profesională. Fie că sunteți angajator, specialist în resurse umane sau simplu lucrător, acest curs vă oferă instrumentele necesare pentru a face față provocărilor și a asigura un mediu de lucru echilibrat și respectuos pentru toate părțile implicate.

Trainer -Ioana Manolache - Max Mentor

Ioana Manolache - Trainer

Expert în legislația muncii, membru acreditat al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii din 2019 și fondator al HR Desk. Cu o experiență de peste 18 ani în resurse umane.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară: Online Live pe ZOOM

Grupă în formare

Durată ore: 6 ore

Număr locuri: Maxim 20 de persoane

PREȚ

Lei470 Lei 400
  •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Acest curs vă oferă o perspectivă detaliată asupra acestor abateri, punând accent pe faptul că acestea sunt legate direct de sarcinile și responsabilitățile angajatului.

Întrebări frecvente

Acest curs este conceput pentru a oferi o viziune completă asupra disciplinei muncii. Este ideal pentru specialiștii în resurse umane, angajatori, dar și pentru angajații care doresc să înțeleagă mai bine legislația muncii, implicațiile nerespectării regulilor și consecințele nerealizării sarcinilor așa cum sunt ele stipulate în fișa postului.

Dacă sunteți deja foarte familiarizați cu procedurile abaterii disciplinare și simțiți că aveți o înțelegere profundă a legislației, acest curs ar putea fi mai mult o recapitulare pentru dvs. De asemenea, nu este destinat persoanelor care sunt strict în căutarea de informații fără o dorință reală de a aprofunda și înțelege subiectul în profunzime.

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Trainer Curs - Ioana Manolache

Expert în legislația muncii și membru acreditat al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii din anul 2019 și proprietar al HR Desk, Consultant HR, Manager HR, Specialist HR cu o experiență de peste 18 ani în domeniul resurselor umane/relațiilor de muncă, un domeniu complex într-o continuă schimbare, dar și cu multe satisfacții profesionale.

2019 a fost anul în care, din pasiune pentru ramura dreptului muncii și din dorința de a lucra cu și pentru oameni, am ales să fac mai mult. Am abordat calea antreprenoriatului în domeniul resurselor umane, oferind servicii specifice managementului forței de muncă: elaborare și întocmirea contractelor individuale de muncă în funcție de specificul activității, acte adiționale, fișe de post, Regulament Intern personalizat, Regulament de Organizare și Funcționare, Contract Colectiv de Muncă, reprezentare în fața instituțiilor statului și asistență la controale, consiliere managerială și consultanță.

2020 a fost anul în care mi-am îndreptat atenția către formarea profesională continuă. Am devenit Trainer pentru cursuri precum: Inspector Resurse Umane, Manager Resurse Umane și Expert în Legislația Muncii, atât în sectorul privat, cât și în cadrul instituțiilor publice.

Am lucrat în companii din diverse domenii (FMCG, telecomunicații, sisteme de securitate, facility management) cu peste 1000 de angajați.

Pe parcursul activității, am contribuit la multiple modificări ale legislației muncii, fuziuni și descentralizări, negocieri pentru contractele colective de muncă și am redactat, modificat și monitorizat regulamente interne, proceduri, norme și cercetări disciplinare.

Sunt absolventă a Facultății de Drept București și dețin un master în “Psihologia Resurselor Umane”, participând și la diverse cursuri de formare profesională, traininguri, seminarii și webinarii.

Valorile mele personale și profesionale sunt: credința, respectul pentru oameni, etica, profesionalismul, dezvoltarea continuă și onestitatea.

Trainer -Ioana Manolache - Max Mentor
Ioana Manolache- Trainer

S-ar putea să te intereseze…

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top