Curs puericultură

Cursul de puericultură conține informații necesare pentru viitorii părinti. Totodată se adresează și bunicilor sau bonelor ,care au în grijă nou-născuti și sugari.

Preț: 230 Lei

Durată curs: 3 h

Locație:București

Descriere generală a cursului

Cursul de puericultură conține informații necesare pentru viitorii părinti.

Totodată se adresează și bunicilor sau bonelor ,care au în grijă nou-născuti și sugari. Acesta începe cu informații ,pentru mame, despre protocolul terapeutic pe care îl aplica asistenta de neo-natologie și medicul neo-natolog în sala de nașteri, imediat după venirea pe lume a noului-născut.

Conține detalii despre manevrele obligatorii ce se efectuează, medicația și evoluția alimentației, în cele 3 zile pe care mamele le vor petrece cu bebelușul, în maternitate. De asemenea, părintii vor fi sfătuiți să citească datele din biletul de externare al noului născut și instruiți cum să le interpreteze.

O data cu externarea ,trebuie rezolvate aspecte de ordin administrativ. În acest sens este obligatorie înscrierea copilului în lista unui medic de familie. Părintii vor fi încurajați să consulte și un medic specialist pediatru care îi vă îndrumă cu profesionalism.

Pe parcurs, părinții primesc informații cu caracter medical astfel încât vor ști să diferențieze o urgență medicală de o simptomatologie normală. De asemenea, se vor discuta și aspecte referitoare la schema de vaccinare obligatorie și optională.

Alimentația este un capitol important în cadrul cursului . Astfel, va fi incurajată alimentația naturală iar viitoarele mame vor primi informații detaliate referitoare la declanșarea secreției lactate, modalitatea de alimentație și sfaturi practice, care le vor fi de folos în momentul în care ajung acasă cu noul-născut.

În cadrul cursului se insistă pe manevre de poziționare a sugarului, de îmbrăcare și fixare a pampersului. Baia și toaleta după baie sunt alte capitole importante . Toate acestea vor fi demonstrate practic, iar părinții vor fi invitați să participe activ. Evident, întâlnirea cu viitorii părinți vă fi interactivă, cu întrebări și răspunsuri, pentru o lămurire cât mai deplină a acestora și pentru că ,evenimentul important ce va urma, să îi găsească cât mai pregătiti.

Ce competență vei dobândi după terminarea cursului?

După parcurgerea cursului, viitorii tătici vor primi un atestat.

Atestatul de puericultură dă dreptul la încă 5 zile de concediu parental plătit care se adaugă celor 10 zile obținute prin lege, la nașterea unui copil.

De atestat pot beneficia și tăticii aflați la al 2-lea sau al 3-lea copil.

La sfârșitul cursului, viitorii părinți vor conștientiza creșterea nivelului de încredere față de imensa responsabilitate ce le va reveni ,aceasta ,datorită fluxului de informații din cunoștințele și expertiza trainer-ului .

Însușirea unor abilitați și perfecționarea unor deprinderi exclusive, îngrijirii, creșterii și dezvoltării corespunzătoare a persoanei,cea mai apropiată sufletește.

Gestionarea corespunzătoare a situațiilor normale precum, alăptatul,imbrăcatul,plânsul, imbăiatul și toaleta zilnică sau cele neprevăzute ca: febra, durerile abdominale,vărsături.

Anticiparea ,prevenirea sau combaterea unor situații care pot avea rezultate nedorite. Stabilește un echilibru emoțional în dublu sens ,părinte –copil ,copil- părinte, esențial procesului de creștere și dezvoltare al copilului.

Trainer - Doctor Amelia Dan - Max Mentor

Amelia Dan-Medic Pediatru

Numele meu este Amelia Dan. Am absolvit Facultatea de Pediatrie din București în anul 1989 și am parcurs toate etapele profesionale pânăla medic primar pediatru din 1999.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară la  sediul Max Mentor:  Str. Progresului 134-138, Sector 5, București

Grupă în formare

Durată ore: 3 ore

Atestat în baza căruia tatăl va beneficia de 5 zile de concediu

Număr locuri: Maxim 30 de persoane

PREȚ

Lei270 Lei 230
  •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Cursul de puericultură conține informații necesare pentru viitorii părinti.

Totodată se adresează și bunicilor sau bonelor ,care au în grijă nou-născuti și sugari. Acesta începe cu informații ,pentru mame, despre protocolul terapeutic pe care îl aplica asistenta de neo-natologie și medicul neo-natolog în sala de nașteri, imediat după venirea pe lume a noului-născut.

Întrebări frecvente

  • Așa cum am precizat în descrierea cursului, acesta este adresat viitorilor părinți.

  • De asemenea, bonele care vor avea în îngrijire nou-născuți și sugari sunt invitate să participle la curs pentru a-și însuși minime cunoștinte sau noțiuni care să le ajute să observe și să semnaleze părinților ,eventualele probleme ale nou-născutului și sugarului.

  • Bunicile care sunt implicate activ în creșterea noului-născut și sugarului sunt binevenite.

  • Informațiile pe care le vor primi la curs le vor ajuta să limiteze situațiile contradictorii, cu părinții. La acest curs pot participa și elevi ai școlilor de asistenți , care doresc să știe mai multe despre profesia de asistent în pediatrie. În același timp, sunt bineveniți și studenți ai facultății de medicină care vor să-și aprofundeze cunoștințele despre noul-născut, sugarul mic și despre evoluția acestora.

  • Acest curs nu are incompatibilități obligatorii ci doar conjucturale.

  • Pot fi în această situație anumite categorii de persoane.Astfel ,acestea au nevoie de o consiliere specială și personală.

  • Cursul de puericultură nu se adresează viitorilor frați sau surori, chiar dacă aceștia sunt la o vârstă rezonabilă de înțelegere. Dincolo de incapacitatea de a procesa informațiile primite, prezența acestora va perturba întreagă activitate propusă.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Trainer Curs - Amelia Dan

Numele meu este Amelia Dan.

Am absolvit Facultatea de Pediatrie din București în anul 1989 și am parcurs toate etapele profesionale până la medic primar pediatru din 1999.

Din anul 1995 până în prezent îmi desfăsor activitatea în cadrul Secției de pediatrie a Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă, din București.

În ceea ce privește cursul de puericultură, precizez că am început prezentarea în anul 2010 și am ajuns la actualul format, actualizandu-l și adaptându-l continuu.

De-a lungul carierei am participat la numeroase congrese și conferințe de pediatrie precum și cursuri de specialitate.

În calitate de consultant am colaborat cu ,,Revista Baby’, Asociația Samas, în proiectele ,,Sănătos de mic”și ,,Fiecare pui cu lăpticul lui”.

Actualmente sunt consultant în nutriție pentru Apta Nutricia, prezentând numeroase webinarii și activând pe platformă. În aceeași calitate am răspuns invitației Antena 3, în cadrul emisiunii ,,SFAT DE SĂNĂTATE”. Având în vedere întreagă expertiză deținută, consider că pot fi de un real folos grupului țintă, viitorilor părinți.

Trainer - Doctor Amelia Dan - Max Mentor

Amelia Dan - Medic Pediatru

S-ar putea să te intereseze…
Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top