Curs - Recrutarea și Selecția de Personal

„Arta și știința recrutării și selecției de personal” este un program de formare conceput pentru a echipa profesioniștii în resurse umane, managerii și specialiștii implicați în recrutare cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru o achiziție eficientă a talentelor.

Preț: 1000 Lei

Durată curs:32 h

București

Descriere generală a cursului

Cursul combină arta interacțiunii umane cu principiile științifice ale unei achiziții eficiente de personal, oferind participanților o înțelegere holistică a procesului de recrutare și selecție. Participanții vor explora strategii eficiente și practici curente în recrutare, permițându-le să ia decizii informate, bazate pe date, menținând totodată o abordare umană.

Programul acoperă concepte cheie precum analiza posturilor, descrierea și specificațiile posturilor, permițându-le participanților să creeze anunțuri de recrutare care să atragă candidații potriviți și să transmită valorile organizației. Sunt explorate strategiile de căutare a candidaților diverși, inclusiv site-urile de recrutare, rețelele de socializare și recomandările angajaților, alături de importanța brandingului de angajator și a oferiri unei experiențe pozitive pentru candidați.

Participanții explorează în detaliu procesul de intervievare, inclusiv interviurile comportamentale, bazate pe competențe și interviuri situaționale. Ei învață să structureze interviurile, să elaboreze întrebări relevante și să evalueze candidații în mod obiectiv, aliniind cerințele postului cu obiectivele organizației. Sunt abordate considerente legale și etice, punându-se accentul pe diversitate, incluziune și practici de recrutare echitabile.

Formarea pune accentul pe luarea deciziilor bazate pe date prin utilizarea analizelor de recrutare pentru a măsura și îmbunătăți eficiența acesteia, pentru a optimiza procesele de angajare și pentru a lua decizii informate.

Participanții vor învăța să dezvolte un brand de angajator puternic și să ofere o experiență pozitivă candidaților în fiecare etapă a procesului de recrutare, îmbunătățind reputația organizației și atrăgând talente.

Programul se bazează pe sesiuni interactive, exerciții practice și studii de caz care permit participanților să dezvolte abilitățile și încrederea necesare pentru recrutări de succes și îi echipează cu un set complet de instrumente pentru a atrage, evalua și selecta candidații potriviți, contribuind la creșterea organizației, succesul și strategia de achiziție de talente.

1. Planificarea și organizarea procesului de recrutare și selecție 
– Rolul recrutării în procesele de HR și procesele organizației
– Planificarea recrutării
– Parteneriate eficiente, colaborarea internă și calibrarea cu managerul care angajează
– Analiza posturilor – identificarea cerințelor jobului și stabilirea competențelor cheie
– Crearea unor anunțuri de recrutare atractive și clare


2. Atragerea candidaților 
– Strategii și canale de recrutare – monitorizare și ajustare canale de recrutare
– Promovarea angajatorului și crearea unui brand de angajator puternic
– Tehnici de networking și căutare proactivă a candidaților – candidați activi/candidați pasivi
– Gestionarea comunicării cu candidații – tipologii de candidați și modalități de abordare


3. Selecția candidaților 
– Definirea competențelor și formularea întrebărilor pentru interviuri comportamentale și bazate pe competențe
– Tehnici de intervievare pentru obținerea de informații relevante și obiective
– Evaluarea potrivirii candidaților cu cerințele postului și obiectivele organizației – formulare interne de evaluare
– Metode de evaluare suplimentare: teste, exerciții practice, interviu de grup
– Procesul de luare a deciziilor și selecție finală a candidaților


4. Ofertarea și negocierea ofertei de angajare 
– Elaborarea unei oferte competitive
– Tehnici de negociere și gestionarea așteptărilor candidaților
– Încheierea cu succes a procesului de recrutare și elemente de onboarding


5. Diversitate, incluziune și recrutare echitabilă 
– Importanța diversității în organizație
– Practici de recrutare pentru a atrage un grup divers de candidați


6. Etica în recrutare și selecție 
– Evitarea discriminării, confidențialitatea datelor și respectarea drepturilor candidaților


7. Tehnologia în procesele de recrutare și selecție – ATS (Applicant Tracking System), inteligența artificială, analiza datelor 
– Măsurarea și evaluarea eficienței recrutării – indicatori cheie de performanță
– Optimizarea proceselor de angajare bazate pe date și analize
– Decizii informate bazate pe date în procesul de recrutare


8. Experiența candidaților 
– Crearea unei experiențe pozitive pentru candidați
– Comunicare eficientă și feedback constructiv
– Construirea unei reputații puternice și atragerea talentelor de top


9. Studii de caz și exerciții practice 
– Provocări comune în recrutare și selecție – analiză și soluții

Trainer Dana Haapaniemi - Max Mentor

Dana Haapaniemi - Trainer

Sunt Alina și scopul meu este să contribui la dezvoltarea mediului social și antreprenorial prin colaborare.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară la sediul Max Mentor din Str. Progresului 134-138, Sector 5, București

Grupă în formare

Durată ore: 32 ore

Număr locuri: Maxim 16 persoane

PREȚ

Lei1175 Lei 1000
  •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Cursul combină arta interacțiunii umane cu principiile științifice ale unei achiziții eficiente de personal, oferind participanților o înțelegere holistică a procesului de recrutare și selecție. Participanții vor explora strategii eficiente și practici curente în recrutare, permițându-le să ia decizii informate, bazate pe date, menținând totodată o abordare umană.

Întrebări frecvente

Specialiștilor în resurse umane, managerilor de recrutare.
– Persoanelor interesate de o reorientare profesională în zona HR cu accent pe recrutarea și selecția de personal.
Managerilor de business și managerilor de echipe implicați în procese de recrutare și interesați să-și construiască echipe performante în cadrul organizațiilor din care fac parte.
Celor interesați să-și dezvolte abilitățile în recrutare și selecție și să-și extindă competențele în identificarea și atragerea talentelor pentru organizația din care fac parte.
Este important ca participanții să aibă o legătură directă sau indirectă cu procesele de recrutare și selecție de personal și să fie motivați să-și îmbunătățească abilitățile și cunoștințele în acest domeniu pentru a beneficia pe deplin de curs.

  • Persoanelor care nu derulează procese de recrutare și selecție de personal.
  • persoanelor care nu sunt interesate de dezvoltarea competențelor în această arie.

– Formularea cerințelor de job și comunicarea eficientă a aspectelor cheie pentru a atrage atenția candidaților potențiali și pentru a transmite cultura și valorile organizației în mod eficient.
– Descoperirea strategiilor și tehnicilor de identificare și atragere a candidaților.
– Utilizarea diverselor canale de recrutare și construirea unei baze de date de candidați prin metode proactive de căutare și networking.
– Expertiză în evaluarea candidaților și potrivirea cu cerințele postului.
– Structurarea interviurilor, elaborarea întrebărilor relevante și evaluarea candidaților în mod obiectiv.
– Înțelegerea importanței potrivirii candidaților cu cerințele postului și cu obiectivele organizației.
– Elaborarea ofertelor de job competitive și utilizarea tehnicilor de negociere pentru a încheia cu succes procesul de recrutare.
– Înțelegerea importanței gestionării așteptărilor candidaților și dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă în timpul procesului de ofertare.
– Atragerea unui grup divers de candidați și asigurarea unui proces de selecție obiectiv și nediscriminatoriu.
– Cultivarea unui brand de angajator puternic și oferirea unei experiențe remarcabile candidaților pe parcursul întregului proces de recrutare.
– Înțelegerea importanței unei comunicări eficiente și a feedback-ului constructiv pentru a crea o experiență pozitivă pentru candidați și pentru a atrage și reține cei mai valoroși candidați în organizație.
– Utilizarea analizelor și datelor de recrutare pentru a măsura și îmbunătăți eficiența procesului de recrutare, optimizarea proceselor de angajare și luarea deciziilor informate bazate pe date.
– Explorarea metodelor de optimizare a proceselor de angajare bazate pe date și luarea de decizii informate în ceea ce privește selecția și angajarea candidaților.

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Trainer Curs - Dana Haapaniemi

Cu peste 20 de ani de experiență în HR, Dana Haapaniemi a condus departamente de resurse umane, axându–se pe dezvoltarea unor strategii care să sprijine companiile din sectoarele financiar-bancar, FMCG și IT în atingerea obiectivelor lor.

De la administrarea personalului și dezvoltarea programelor de integrare până la managementul talentelor, planificarea succesiunii și implementarea programelor de învățare și dezvoltare, Dana a oferit sprijin și soluții personalizate, contribuind la creșterea și succesul organizațiilor partenere. Cu o vastă experiență în achiziția de talente, indiferent de rolul și compania în care a activat – Raiffeisen Bank, Bank of Cyprus, Provident Financial, Credite Europe Bank, Interbrands Marketing & Distribution etc. 

Dana a acumulat o experiență considerabilă în realizarea de interviuri și evaluări, gestionând numeroase procese de recrutare și selecție. A avut privilegiul de a interacționa și evalua mii de candidați dintr-o gamă diversă de niveluri și domenii, de la executivi și manageri de top până la specialiști experimentați sau tineri profesioniști aflați la început de carieră. Dana a dezvoltat și implementat programe care au oferit candidaților o experiență pozitivă și valoroasă în fiecare etapă a procesului de recrutare și selecție. În plus, s-a implicat activ în proiecte de introducere a tehnologiei în procesele de recrutare, adaptându-le la cerințele actuale ale pieței și la nevoile organizațiilor.

În prezent, în calitate de fondatoare și conducătoare a Career Partner, Dana oferă, de asemenea, servicii de consiliere în carieră atât organizațiilor, cât și profesioniștilor. Colaborează strâns cu clienții pentru a dezvolta programe personalizate menite să sporească potențialul lor profesional, ajutându-i să implementeze schimbări benefice și să atingă succesul dorit în carieră. Cu expertiza sa vastă și abordarea sa personalizată, Dana este pregătită să vă însoțească într-o călătorie profundă în arta și știința recrutării și selecției de personal, oferindu-vă cunoștințe valoroase și ghidare de încredere.

Trainer Dana Haapaniemi - Max Mentor

Dana Haapaniemi - Trainer

S-ar putea să te intereseze…

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top