Curs - Regulamentul Intern

Regulamentul Intern clarifică raporturile dintre angajator și angajat într-o organizație, asigurând eficiența în cadrul ambelor sectoare, public și privat.

Preț: 750 Lei

Durată curs:12 h

București

Descriere generală a cursului

În vederea desfășurării activității cât mai eficiente, în cadrul unei organizații, atât în sectorul public, cât și în cel privat, Regulamentul Intern stabilește modul de organizare și funcționare a raporturilor de muncă dintre angajator și angajat, reprezentând “actul intern al unei persoane juridice”, cu condiția ca acestea să nu contravină legii. “Regulamentul intern este un izvor specific al dreptului muncii care reglementează în mod concret, în baza legislației muncii, în principal, probleme de ordin disciplinar din cadrul unității”.

Regulamentul Intern stabilește organizarea și disciplina muncii în organizație, precum:

 • drepturile și obligațiile angajatorului și ale salariaților;
 • stabilirea programului de lucru;
 • reguli concrete de disciplina muncii în unitate;
 • reguli privind procedura disciplinară;
 • procedura de soluționare a cererilor sau reclamațiilor individuale ale salariaților;
 • criteriile și procedura de evaluare a salariaților;
 • reguli privind protecția, igiena și securitatea în muncă în cadrul organizației;
 • reguli privind respectarea principiului nediscriminării și al înlăturării oricărei forme de încălcare a demnității, etc.

De reținut:

 • angajatorului îi revine obligația de a întocmi regulamentul intern potrivit prevederilor Codului muncii (art. 246 alin. 2) – acesta se întocmește în termen de 60 de zile de la data dobândirii personalității juridice-;
 • Regulamentul Intern se întocmește de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanților salariaților, după caz;
 • Regulamentul intern, pentru a produce efecte, trebuie adus la cunoștința angajaților și de a face dovada îndeplinirii acestei obligații.

Angajatul are dreptul să conteste Regulamentul Intern? Acest curs are ca scop, întocmirea corectă a Regulamentului Intern. Avem nevoie de un Regulament Intern personalizat sau este suficient să avem unul marca “copy – paste”? Vom afla împreună la curs.

Regulamentul Intern este reglementat de Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii în art. 241 – 246.

Ce competențe vei dobândi după terminarea cursului?

 • Întocmirea și interpretarea corectă a Regulamentului Intern;
 • Întocmirea personalizată a Regulamentului Intern;
 • Rolul Regulamentului Intern;
 • Vei cunoaște care sunt clauzele obligatorii în Regulamentul Intern, drepturi și obligații specifice ce pot fi stabilite la nivelul fiecărei organizații cu condiția ca acestea să nu contravină legii;
 • Când are loc modificarea Regulamentului Intern;
 • Cum te ajută Regulamentul Intern dacă ești antreprenor sau angajator;
 • Cum te ajută Regulamentul Intern dacă ești angajat;
 • Cum ne protejează Regulamentul Intern;
 • Clarificarea aspectelor legale privind Regulamentul Intern;
 • Îndrumarea cât mai clară și corectă atât a angajatorilor, cât și a angajaților;
 • Schimb de idei, experiență, cunoștințe cu ceilalți participanți la curs;
 • Vei împărtăși cu membrii echipei tale cunoștințele acumulate;
 • Vei înțelege ce înseamnă un Regulament Intern “personalizat” vs. “marca copy-paste”.
Trainer -Ioana Manolache - Max Mentor

Ioana Manolache - Trainer

Expert în legislația muncii, membru acreditat al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii din 2019 și fondator al HR Desk. Cu o experiență de peste 18 ani în resurse umane.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară la sediul Max Mentor din Str. Progresului 134-138, Sector 5, București

Grupă în formare

Durată ore: 12 ore

Număr locuri: Maxim 20 de persoane

PREȚ

Lei880 Lei 750
 •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

În vederea desfășurării activității cât mai eficiente, în cadrul unei organizații, atât în sectorul public, cât și în cel privat, Regulamentul Intern stabilește modul de organizare și funcționare a raporturilor de muncă dintre angajator și angajat, reprezentând “actul intern al unei persoane juridice”, cu condiția ca acestea să nu contravină legii. “Regulamentul intern este un izvor specific al dreptului muncii care reglementează în mod concret, în baza legislației muncii, în principal, probleme de ordin disciplinar din cadrul unității”.

Întrebări frecvente

 • Acest curs se adresează specialiștilor în domeniul resurselor umane, angajatorilor, lucrătorilor și antreprenorilor, pentru o cunoaștere mult mai aprofundată privind drepturile și obligațiile acestora, dar și beneficiile pe care angajatorul le poate oferi acestora cu respectarea prevederilor legale.
 • Acelor persoane care doar sunt în căutarea de materiale ”copy-paste”, care nu au niciun interes de a dezvolta și înțelege ce înseamnă un Regulament Intern ”personalizat” adaptat specificului și cerințelor activității desfășurate.

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Trainer Curs - Ioana Manolache

Expert în legislația muncii și membru acreditat al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii din anul 2019 și proprietar al HR Desk, Consultant HR, Manager HR, Specialist HR cu o experiență de peste 18 ani în domeniul resurselor umane/relațiilor de muncă, un domeniu complex într-o continuă schimbare, dar și cu multe satisfacții profesionale.

2019 a fost anul în care, din pasiune pentru ramura dreptului muncii și din dorința de a lucra cu și pentru oameni, am ales să fac mai mult. Am abordat calea antreprenoriatului în domeniul resurselor umane, oferind servicii specifice managementului forței de muncă: elaborare și întocmirea contractelor individuale de muncă în funcție de specificul activității, acte adiționale, fișe de post, Regulament Intern personalizat, Regulament de Organizare și Funcționare, Contract Colectiv de Muncă, reprezentare în fața instituțiilor statului și asistență la controale, consiliere managerială și consultanță.

2020 a fost anul în care mi-am îndreptat atenția către formarea profesională continuă. Am devenit Trainer pentru cursuri precum: Inspector Resurse Umane, Manager Resurse Umane și Expert în Legislația Muncii, atât în sectorul privat, cât și în cadrul instituțiilor publice.

Am lucrat în companii din diverse domenii (FMCG, telecomunicații, sisteme de securitate, facility management) cu peste 1000 de angajați.

Pe parcursul activității, am contribuit la multiple modificări ale legislației muncii, fuziuni și descentralizări, negocieri pentru contractele colective de muncă și am redactat, modificat și monitorizat regulamente interne, proceduri, norme și cercetări disciplinare.

Sunt absolventă a Facultății de Drept București și dețin un master în “Psihologia Resurselor Umane”, participând și la diverse cursuri de formare profesională, traininguri, seminarii și webinarii.

Valorile mele personale și profesionale sunt: credința, respectul pentru oameni, etica, profesionalismul, dezvoltarea continuă și onestitatea.

Trainer -Ioana Manolache - Max Mentor

Ioana Manolache - Trainer

S-ar putea să te intereseze…

Shopping Cart
 • Your cart is empty.
Scroll to Top