Curs-Rolul fișelor de post în organizație

Într-o lume a afacerilor în continuă evoluție, gestionarea eficientă a resurselor umane este esențială; acest curs vă va iniția în arta creării fișei de post și importanța analizei postului într-un antreprenoriat vizionar.

Preț: 1400 Lei

Durată curs: 24h

București

Descriere generală a cursului

Consultanții și managerii susțin că oamenii constituie “bunul cel mai de preț” al unei organizații.

Astfel, în funcție de scopul urmărit, managementul general s-a divizat într-o multitudine de domenii specializate, în rândul cărora se înscrie și managementul resurselor umane. Succesul unei organizații este determinat și de calitatea resurselor umane, de procedurile prin care se face atragerea și menținerea celor mai strălucite talente, care să realizeze cele mai dificile sarcini cu același entuziasm cu care le realizează pe cele ușoare.

Fișa de post este documentul pe baza căruia angajații știu ce au de făcut, își asumă responsabilități, colaborează cu echipa sau clienții. Sunt delimitate zonele de acțiune în funcție de pregătirea angajaților și de cerințele unui post. De aceea, firmele în care se dezvoltă un antreprenoriat modern și vizionar dezvoltă metode de Analiză a postului.

Analiza postului – Este un proces prin care posturile sunt subdivizate în elemente în momentul adoptării unei acțiuni sistematice și formale vizând culegerea de informații despre aceste elemente, pentru a le analiza și a le sintetiza.

Deși este o anexă a contractului individual de muncă, fișa postului este la fel de importantă. Iar elementele pe care trebuie să le cuprindă sunt: cerințele necesare pentru ocuparea rolului, condițiile de muncă, responsabilitatea propriu-zisă a angajatului și standardele de performanță. Componentele acestui sistem pot fi sarcinile și activitățile (de unde și expresia, foarte des întâlnită, de „analiză de sarcini”) sau responsabilități și competențe organizatorice.

Având în față fișa postului, angajatul va cunoaște încă din prima zi tot ce presupune poziția sa în companie. Își va cunoaște responsabilitățile, sarcinile, mediul și programul de lucru. Pentru angajator, aceasta mai poate reprezenta baza de plecare în evaluarea corectă a performanțelor și asigură totodată condițiile de promovare și formare profesională a viitorului angajat.

La curs veți conștientiza cum să asigurați reușita unui program de analiză și descriere a posturilor și cum aceasta depinde, în afara tehnicilor și metodelor folosite, și de modul de gestionare a acestor programe.

În era modernă a afacerilor, diferența dintre companiile de succes și cele care eșuează poate fi de multe ori atribuită modului în care gestionează resursele umane. O investiție strategică în analiza postului nu este doar o cerință administrativă, ci un pas esențial către excelență.

Gândiți-vă la fiecare angajat ca la o piesă esențială în puzzle-ul complex al organizației. Fără o înțelegere clară a rolului fiecărui individ, cum poate o companie să se aștepte să funcționeze la capacitate maximă? Analiza posturilor oferă această claritate. Ea definește cu precizie ce se așteaptă de la fiecare persoană, asigurându-se că toți membrii echipei știu exact unde se potrivește piesa lor în tabloul general.

Acest proces nu este doar pentru angajați. Pentru angajatori, beneficiile sunt chiar mai mari. O analiză riguroasă și detaliată a posturilor poate identifica nevoile de formare, potențialele lacune în abilități și zone de dezvoltare. Acest lucru permite liderilor să ia decizii informate despre formare, recrutare și promovări, asigurându-se că organizația are mereu oamenii potriviți în locurile potrivite.

În plus, într-o lume unde competiția pentru talente este acerbă, companiile care pot demonstra o abordare metodică și grijulie față de dezvoltarea carierei angajaților lor au un avantaj competitiv incontestabil. Oamenii doresc să lucreze pentru angajatori care investesc în ei, care îi văd ca indivizi și nu doar ca resurse. Prin implementarea analizei posturilor, o organizație își arată angajamentul față de dezvoltarea profesională și personală a echipei sale.

Așadar, dacă doriți ca organizația dumneavoastră să rămână relevantă, competitivă și să fie văzută ca un lider în industria sa, investiția în analiza posturilor este un pas pe care nu vi-l puteți permite să îl omiteți. Înarmat cu cunoștințele și instrumentele potrivite, puteți transforma resursele umane dintr-o necesitate funcțională într-un motor strategic al succesului. E timpul să acționați și să vă asigurați că organizația dumneavoastră este echipată pentru a naviga cu încredere în apele mereu schimbătoare ale lumii afacerilor moderne.

Trainer - Manuela Truscă - Max Mentor

Manuela Truscă - Trainer

Manuela își desfășoară de peste 20 de ani activitatea în domeniul resurselor umane, ca trainer, manager, manager de proiect, specialist și consultant.

Detalii Suplimentare

Cursul se desfășoară la sediul Max Mentor din Str. Progresului 134-138, Sector 5, București

Grupă în formare

Durată ore: 24 ore

Număr locuri: Maxim 15 persoane

Înscrierile  se fac până la data de: 15 aprilie 2024

PREȚ

Lei1650 Lei 1400
 •  
Reducere

Structură curs

Prezentare Video

Consultanții și managerii susțin că oamenii constituie “bunul cel mai de preț” al unei organizații.

Astfel, în funcție de scopul urmărit, managementul general s-a divizat într-o multitudine de domenii specializate, în rândul cărora se înscrie și managementul resurselor umane.

Întrebări frecvente

 • Angajaților departamentului de resurse umane: manageri, inspectori de resurse umane, specialiști resurse umane;
  • managerilor de departament, team-leaderilor;
  • antreprenorilor cu experiență dar și celor care au înființat start-up-uri;
  • consultanților în management, legislația muncii, managementul resurselor umane;
  • angajaților care vor să își cunoască drepturile conform legislației muncii;
  • recrutorilor din agențiile de recrutare;
  • mediatorilor în probleme legate de conflictele de muncă.”

Competențele sunt suma de cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini. Pe lângă foarte multe informații teoretice, legate de modul în care fișele de post își câștigă și își mențin un rol important în organizație, aplicațiile practice vă vor dezvolta abilitățile necesare implementării unor procese pragmatice de HR. Veți trece în revistă cerințele legislative în ceea ce privește structura unei fișe de post, rolul său ca anexă la contractul individual de muncă și în recrutarea și evaluarea resurselor umane. La finalul acestui program veți implementa cu succes metode moderne de analiză a postului: analiza documentelor, observarea muncii, chestionarele de analiză a postului, interviul structurat sau semistructurat, foaia zilnică de lucru, rapoartele periodice. Vă veți asuma principii care asigură succesul unei afaceri indiferent de domeniu, plecând de la premisa că angajatul și munca sa sunt cele mai valoroase resurse ale unei organizații.

 • persoanelor care nu lucrează în domeniul resurselor umane sau managementului;
 • celor care nu au interes în legislația muncii;
 • studenților fără experiență în aceste domenii;
 • persoanelor din domenii nerelevante pentru conținutul cursului (de exemplu, artiști, medici, ingineri, dacă cursul nu se referă la competențele lor specifice).

Da, după finalizarea cursului se primește diplomă de participare în format electronic.

Plata se poate doar online prin card de debit sau card de credit pentru varianta de achiziție în rate.

Trainer Curs - Manuela Truscă

Manuela Trușcă își desfășoară de peste 20 de ani activitatea în domeniul resurselor umane, ca trainer, manager, manager de proiect, specialist și consultant. Experiența practică dobândită îi conferă abilitatea de a manifesta o abordare pragmatică în programele de formare pe care le creează și le dezvoltă, inițiind în sala de curs procese de învățare bazate pe scheme logice, cu aplicabilitate imediată. Sala de curs se transformă într-un laborator în care sunt puse în aplicare metode, proceduri de lucru cu oamenii și pentru oameni.

Planificarea unui curs și adaptarea informațiilor transmise la domeniile de activitate specifice grupei de cursanți constituie două deziderate importante. Manuela este orientată pe obținerea rezultatelor imediate în cursurile pe care le susține, conștientizând importanța modului în care se ating acele rezultate. Relația sa cu participanții la un curs continuă și după finalizarea acestuia, aplicarea în practică a celor învățate asigurând eficiența formării acestora.

Susținerea programului reprezintă vârful icebergului, până aici sunt parcurse mai multe etape de pregătire: identificarea nevoilor reale de formare pentru grupul țintă, analiza factorilor din mediul intern și extern cu influență asupra procesului de formare, nivelul inițial de instruire al cursanților, strategia de dezvoltare a companiei din care face parte grupul respectiv (în cazul unor programe personalizate), obiectivele de învățare stabilite cu managementul de top al companiei și tipul de materiale necesare asigurării eficienței cursului.

Printre temele de curs susținute cu preponderență enumerăm: Recrutarea și selecția, Analiza postului, Evaluarea performanțelor angajaților, Cultura organizațională, Integrarea noului angajat, Motivarea nonfinanciară a angajaților, Coaching.

Educație și formare: Formator acreditat și Evaluator de competențe; Coach; Manager Proiect acreditat, Manager Resurse Umane, Inspector resurse umane acreditat; Curs Postuniversitar absolvit în domeniul MRU. Licențiată a Universității Politehnice din București.

În ultimii ani a fost implicată ca manager proiect, expert în formare și consultant în implementarea unor proiecte POSDRU și POCU, atât în domeniul social cât și domeniul de afaceri. Manuela este un om care vrea să construiască alături de ceilalți proiecte de dezvoltare personală. Este dependentă de obținerea unui feedback pozitiv de la cei cu care lucrează, pe cartea sa de vizită scrie cu majuscule: îmi place ceea ce fac și voi face din ce în ce mai bine.

Trainer - Manuela Truscă - Max Mentor

Manuela Truscă - Trainer

S-ar putea să te intereseze…

Shopping Cart
 • Your cart is empty.
Scroll to Top